October 28, 2011

Arrival in Korea

Don't worry, I'm still alive and I didn't stop drawing either!
I have traveled through Japan and worked hard on my new Japan book. But didn't have much time for
drawing, and all the drawing I did do went straight into the book so I can't show you any of it yet.

But now I'm in Korea and I have much more time to draw my adventures, so here they are!
Let's kick off with our arrival, which was quite a culture shock after perfectly-organized Japan:To be continued...

6 comments:

 1. Aahh, je hebt HAAR! Of meer, in ieder geval. Permanente verandering? :D
  En leuk dat je dat muntjes inwerpen telkens terug laat komen, je zou er haast expres muntjes voor kopen om dat te mogen doen...

  ReplyDelete
 2. Geweldig dat je weer in mijn geboorteland bent, ik hoop op een uitgebreid stripverslag :-). Korea is fantastisch, vooral het eten! Kamsa Hamnida voor deze update :).

  ReplyDelete
 3. @Meh Hahaha, ja inderdaad! Ik ben mijn stijl een beetje aan het veranderen en teken mezelf nu met ander haar! Leuk dat je het ziet! En die muntjes waren leuk en zo modern voor Korea!
  @Sandra Wat leuk dat je daar geboren bent! Nog vaak terug geweest? En ik ben ook een enorm fan van het Koreaans eten, zo lekker en gezond!

  ReplyDelete
 4. @Maaike, inmiddels tweemaal teruggeweest. Volgende reizen voor 2012 en 2013 staan alweer in de planning. Altijd even wennen qua omgangsvormen enzo en leuk puzzelen omdat er toch nog weinig Engels wordt gesproken. Inmiddels veel Koreaans geadopteerden (ben er zelf ook zo eentje) leren kennen waarvan er altijd wel een paar in Korea zitten om op te zoeken. Ga je nog naar Seoul en/of Busan?

  ReplyDelete
 5. Ik vertrek morgen naar Seoul! In Busan ben ik tijdens mijn 1e (dit is de 4e) Korea reis geweest, jij ook? In Seoul zitten veel vrienden van ons en ik vind het sowieso een fijne stad omdat er zoveel kunstenaars zitten.
  Kan me voorstellen dat het wennen is als je aankomt! Hoewel Koreanen soms best op Nederlanders lijken qua directheid en nuchterheid.

  ReplyDelete
 6. @Maaike, Busan inmiddels ook tweemaal bezocht. Leuke, levendige, beetje rauwe stad (met hééél veel vis)... Vreemd en karakteristiek voor Korea vind ik ook: Jongens die het handtasje van hun vriendin vasthouden, meisjes die hun vriend in de metro slaan, knijpen etc. (net als in My Sassy Girl), veel soju drinken (ook met collega's), Noraebang (karaoke), voordringende Ajuma's, jonge stelletjes die een beetje stiekem hand in hand in de schemering langs de Chongechon in Seoul lopen omdat het nog niet zo geaccepteerd is om als stel hand in hand te lopen, stickers voor op je oogleden om een westers ooglid te maken... :-) Kan niet wachten op een boek met je kleurige Korea ervaringen en heb zelf ook echt weer zin terug te gaan. Ga je in NL ook weleens Koreaans eten?

  ReplyDelete