July 8, 2013

Brussels part 1

Three weeks ago I went on a small trip to Brussels, Belgium, because I was invited to judge the final
work of comic students at the St. Lucas art academy.
Since my cousin lives in Brussels, I decided to bring Mark with me and spend two more days there.
And well, of course I kept a comic diary....
To be continued...

8 comments:

 1. Wat reis je veel! En hoera... Nana! Vandaag komt boek #10 als het goed is aan (ik doe het rustig aan). :D Je hebt zeker geen interesse in een Shin-ketting, de grote aansteker, die ik semi-per ongeluk heb gekocht? Ik heb niks aan het ding...

  Wat lijkt Mark goed op dat laatste plaatje (sorry Mark)... :)

  ReplyDelete
 2. Oh, wat leuk dat je het ook leest! Hou er wel rekening mee met dat er niet echt een einde is, en de allerlaatst gemaakte hoofdstukken kan je alleen online vinden.
  En de Vivienne Westwoord kroon-aansteker? Is het zo'n groot cosplay-ding of nog wel goede kwaliteit? Ik zou een paar jaar geleden dolgraag zo'n ding willen hebben, maar tja, wat heb je eraan? Ik rook ook niet! ;-)
  (en haha, ja Mark lijkt inderdaad wel)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nah het is zo'n cosplayding, helaas. :)
   Ja ik wist dat er iets met het eidne was, maar durfde niet meer info op te zoeken omdat ik dan spoilers tegen zou komen ("nadat blah doodgaat en blah met blah trouwt, eindigt de serie"... of zoiets). Bedankt voor de waarschuwing!

   Delete
  2. Ja, de mangaka werd ziek en heeft het nooit afgemaakt. Omdat er niet genoeg materiaal was voor een laatste tankobon is die nooit verschenen, en kan je de echte laatst getekende hoofdstukken alleen online vinden. Maar daar staat dus ook geen einde in, maar heel vervelend vind ik het ook weer niet omdat je zelf er een einde bij kan bedenken. Al hoop ik nog steeds dat ze het ooit afmaakt, want het beste van de manga vind ik eigenlijk dat je als lezer steeds weer verrast werd en dingen nooit zo gaan als je had verwacht.

   Delete
 3. Ik heb zo'n aansteker hier hangen ^_^ (gewoon voor de sier).
  Wij gaan op 'huweljksreis' naar Brussel 8D. Over twee weken. Nouja niet echt een huwelijksreis, we sparen voor een reis naar Japan maar dat gaat nog wel even duren. Trouwen is ook duur :/.
  Anyway hmmm ik heb wel zin in Brussel, maar ik vind veel Europese verkopers ook niet zo bijzonder aardig. In Nederland is het natuurlijk ook niet altijd zo, maar ikzelf probeer op mijn bijbaantje altijd aardig tegen klanten te zijn, je mag immers altijd blij zijn als ze iets kopen in deze crisis-tijd ;). Ik ben wel benieuwd naar al het lekkers daar (chocola enzo), behalve dan het Belgische eten, want dat is volgens mij niet zo bijzonder.

  ReplyDelete
 4. Ha wat leuk dat je ook zo'n aansteker hebt! Ik vind hem erg leuk, maar ik probeer juist minder rommeltjes te krijgen.
  En wat leuk dat je gaat trouwen en naar Brussel gaat! Gefeliciteerd! Ik heb trouwens geen enkele keer 'Belgisch' gegeten daar, ben ook niet zo'n liefhebber van die keuken denk ik. Maar er zijn genoeg andere restaurants! Trouwens, ik vond Brussel best duur, duurder dan Japan!

  ReplyDelete
 5. Geweldig sfeervolle tekeningen! Hoe doe je dat met tekenen, neem je overal een schetsboek mee naartoe?
  Is dat niet lastig dan om dat ding steeds tevoorschijn moeten trekken; )

  ReplyDelete
 6. Dank je wel! Mijn schetsboek gaat inderdaad altijd mee, maar hij is A5 formaat dus dat valt wel mee. Ik teken alleen als we ergens rustig kunnen zitten (restaurant, trein, hotel, etc). De laatste pagina heb ik bijv. wel in het restaurant zelf zitten maken, maar de pagina met Brusselse huisjes heb ik in het hotel gemaakt, met wat hulp van de foto's die ik eerder had geschoten.

  ReplyDelete